strona produktowa:
Suszarnia taśmowa
- Wysoka jakość wysuszonego produktu
- Naturalny proces suszenia
- Suszenie produktów o delikatnej strukturze
- Małe gabaryty suszarni
- Niskie koszty suszenia
180
maksymalna powierzchnia suszenia w metrach kwadratowych

Co wyróżnia produkt
Najważniejsze cechy produktu
Ekologiczne
Zero emisji CO2 podczas pracy urządzenia. ZASILANE TYLKO ENERGIĄ ELEKTRYCZNĄ
Ekonomiczne
Wysoka efektywność procesów suszenia również w zakresie zużycia energii około 9 kW na 1 tono % suszonych materiałów biologicznych. 9 kW jest to całe zużycie na 1 tono % wszystkich urządzeń suszarni.
MIKROBIOLOGIA
Wysokie wskaźniki usuwania grzybów, pleśni i w dużej mierze mikotoskyn oraz bakterii beztlenowych
NISKIE TEMPERATURY
Niskotemperaturowe procesy suszenia w przedziale 45-65 stopni C, NIE NARUSZAJĄCE SYSTEMU MECHANICZNEGO I BIOLOGICZNEGO SUSZONEGO MATERIAŁU.
PYTANIA I ODPOWIEDZI
O CO NAJCZĘŚCIEJ PYTAJĄ KLIENCI?
Proces suszenia nie narusza właściwości biologicznych i mechanicznych produktu suszonego, dlatego kolor, smak i zapach pozostają na takim samym intensywnym poziomie, jest to naturalny proces suszenia.
Tak, w procesie suszenia nie ma to znaczenia. Możemy przyjąć Kukurydzę prosto z pola, ponieważ przed suszarnią zamontowany jest przesiewacz, który oddziela zanieczyszczenia.
Dopuszczamy kukurydzę nawet o najwyższych parametrach wilgotności.
Suszenie jest wykonywane w jednym przejściu w procesie suszenia, np. z 46% do 14%.
Zdecydowanie przyśpieszamy proces suszenia w porównaniu do tradycyjnych rozwiązań minimum 50% szybciej i minimum 50% jest mniejsze zużycie energii.
Przykładowy czas suszenia kukurydzy z wilgotności 35% do 12% wynosi około 4 godzin.
